korte verhalen

Met de wetenschap van nu

Ken je die plannen waarvan je ‘met de wetenschap van nu, maar eigenlijk toen ook al’ kunt stellen dat ze onmogelijk met succes kunnen worden uitgevoerd? Het vooruitzicht van een lange grijze vakantiedag en zes stuiterende kinderen brachten vriendin P. en mij op zo’n plan.

Lees meer

Ik zweer het je

Als we toch door onze eigen schuld de apocalyps tegemoet moeten, laten we dan vooral wel genieten van de klimaatsverandering in de tijd die ons nog rest. Dus dat deed ik, samen met twee vriendinnen. Eind februari, op zondagmiddag in de zon, met wijn op het terras van St. Tropez. En gelukkig, we waren niet de enige.

Lees meer

Goudmijn

Testosteron giert in het rond. Vijftig mannen staan te trappelen. Likkebaardend kijken ze door het hek naar hun objecten van verlangen. Ze willen ten slotte allemaal de mooiste. Ondertussen nemen de mannen elkaar en vooral elkaars gereedschap op.

Lees meer

Ode aan TerrorTanja

Met lichte tegenzin fiets ik elke week naar de sportschool van Studio F.R.I.S. Hoewel het woord sportschool de lading niet dekt. Elke zichzelf iets te serieus nemende Instafitgirl haalt haar neus op voor het tot sporthonk omgetoverde kantoor.

Lees meer

Niet over meisjes

Over de snelste route door de supermarkt hoeft ze niet meer na te denken. Binnen drie minuten liggen de zeven producten die ze nodig heeft in het geelzwarte mandje. Bij de kassa’s glijden haar ogen over de cassières.

Lees meer