Met de wetenschap van nu

Ken je die plannen waarvan je ‘met de wetenschap van nu, maar eigenlijk toen ook al’ kunt stellen dat ze onmogelijk met succes kunnen worden uitgevoerd? Het vooruitzicht van een lange grijze vakantiedag en zes stuiterende kinderen brachten vriendin P. en mij op zo’n plan.

In het filmhuis draaide Superjuffie. Een familiefilm over een juf met superheldenkrachten. Uitstekend, daarmee konden we mooi een paar uur van de dag stukslaan. We kochten kaartjes, pompten de banden op en fietsten met de complete karavaan over de Wilhelminabrug richting Keizerstraat.

Er was iets met te klein geprinte tickets, krap begrote tijd en één vertraagd kind maar á là. Stipt twee minuten na aanvang van de film zaten wij met alle kinderen op de achterste rij van de filmzaal. So far so good. De film bleek niet te eng en niet te grappig. Precies goed om al het grut 1,5 uur aan hun stoel te kluisteren. In de tussentijd sprintte één van ons nog naar de crèche om het achtergebleven kind op te halen.

Deze column schreef ik voor Indebuurt Deventer. Lees de volledige column op Indebuurt of bekijk hier de andere columns die ik voor Indebuurt schreef

Een column als samenvatting en afsluiting van je congresdag, festival of kennisevent? Mail me voor de mogelijkheden.