Over mij

Van socioloog met een onderzoeksbaan naar docent bij de opleiding journalistiek naar zelfstandig tekstschrijver. Met een beetje goede wil vind je best een rode draad in mijn loopbaan: werken aan maatschappelijke relevante zaken, een voorkeur voor het vereenvoudigen van complexe materie en de liefde voor taal.

Drie jaar geleden ging het roer om. Van docent met vaste uren, vaste vakanties en vaste roosters naar ondernemer met elke dag een nieuwe ontdekking en uitdaging. Elke dag spelen met taal, al mijn nieuwsgierigheid kwijt kunnen en bijzondere mensen ontmoeten: een wereldbaan.

Op deze site vind je delen van mijn portfolio. Hieronder vind je blogs, gedichten, columns en korte verhalen. Wil je meer weten over mijn ervaring en opleidingen, dan ben je welkom op LinkedIn. Stuur je me een persoonlijk bericht als je een connectie wil maken?

Nieuwsgierige aag

Wat je niet hoeft te weten maar wat ik toch wil zeggen:
• Ik schud glazen sneeuwbollen als ik ze tegenkom.
• Ik ben onlangs afgekickt van mijn colalightverslaving.
• Ik speel alleen nog Boggle met mijn kinderen. Elk ander spel verlies ik.

blogger

Plantenpraat

Mijn buuf plant paarse bloemetjesin de vierkanten betonnen plantenbakdie ooit tussen onze twee voordeuren is geplant.Een cadeau van onze huisbaas, een vastgoedbelegger meteen Quote…

Lees meer

dichter

Betoverend oorverdovend

Betoverend oorverdovend In donzig wit klinkt alles dof Er is geen echo er is geen ruis Er wordt geen woord verkeerd verstaan De sneeuw slurpt elke letter op Wat je zegt is al vergaan…

Lees meer

verteller

Met de wetenschap van nu

Ken je die plannen waarvan je ‘met de wetenschap van nu, maar eigenlijk toen ook al’ kunt stellen dat ze onmogelijk met succes kunnen worden uitgevoerd? Het vooruitzicht van een lange grijze vakantiedag en zes stuiterende kinderen brachten vriendin P. en mij op zo’n plan.

Lees meer