Als je baas bang wordt van een opgeblazen mug

Arme leidsters van kinderopvang Sam&Zaza. Je zal maar geslachtofferd worden in de media omdat je baas bang werd van een opgeblazen mug.

Op Facebook ontstond vorige week een hetze jegens de kinderopvang. Een korrelige foto, overduidelijk maximaal ingezoomd, toonde volgens de post de roekeloosheid van de medewerkers van Sam&Zaza. Op de foto zagen we voor het raam van het pand van de opvang een slapende baby in een schijnbaar onbeheerd campingbedje. Buiten.

Smeulend vuurtje

De pleuris brak uit, zonder dat iemand iets van de hoed en rand wist. Gezien de 250 reacties die op het bericht volgden, staan leidsters die kinderen buiten laten slapen zonder toezicht en muskietennetje gelijk aan de duivel.

De Stentor, nooit te beroerd om een smeulend vuurtje verder op te doen laaien, deed tweemaal verslag van het incident. De vette koppen spraken boekdelen. “Hier zijn dingen misgegaan”(reactie kinderopvang) en “Dit sloeg in als een bom” (ouders van de slapende baby).

Tot zover niks nieuws onder de mediacircuszon. Boze burgers op social media, een krant die van komkommernieuws een schandaal wil maken, we kennen het wel.

Deze column schreef ik voor Indebuurt Deventer. Lees verder op Indebuurt of bekijk hier de andere columns die ik voor Indebuurt schreef

Een column nodig als ludieke samenvatting van je congresdag, festival of kennisevent? Mail me voor de mogelijkheden.